Ybeats

INFORMATIE OVER TOEGEPASTE MATERIALEN en TIPS


Nogmaals welkom op ybeats!

Je vindt hier sieraden van verschillende materialen samengesteld.
Glaskralen, metaal, Tsjechisch glas, swarovski crystal, hier en daar halfedelstenen en zoetwaterparels in natuurlijke of geverfde kleuren.

Glaskralen worden op verschillende manieren gemaakt. “Lampwork”-kralen bijvoorbeeld, zijn kunststukjes op zich, die per stuk met de hand vervaardigd worden. Hierdoor ziet niet een kraal er precies hetzelfde uit als de andere. Stroken gekleurd glas worden in een gasvlam verhit en om een kern heen gedraaid, waarbij de mooiste kleuren kunnen ontstaan, van te voren uitgedacht, of waar iets uitkomt wat ook de ontwerper verrast. Door verhitting van glas kan de uiteindelijke kleur namelijk veel verschillen van het oorspronkelijke, onbewerkte materiaal, zeker als er  kleuren door elkaar heen gemengd worden.  De toegepaste werkwijze is van grote invloed op de uiteindelijke kwaliteit van een lampwork-kraal. De manier van verhitten en op de juiste wijze langzaam laten afkoelen, zorgt dat het glas sterker wordt.
Er zijn ook in productie gemaakte kralen, waarbij die speciale vervaardiging een minder grote rol speelt. Deze kralen kunnen wat meer onderhevig zijn aan breuk, hebben een minder uniek karakter dan artistieke lampworkkralen en zijn dienovereenkomstig minder prijzig. Evengoed kun je als je kritisch bent in je keuze van dit soort kralen ook de mooiere en sterkere exemplaren vinden en kwalitatief goede sieraden samenstellen. Zo doe ik dat dus ook!

Bij geslepen glaskralen wordt het glas voorzien van meerdere slijpvlakken waardoor de lichtval beïnvloed wordt en een prachtige schittering ontstaat. Voor de sieraden die je hier tegenkomt heb ik gebruik gemaakt van geslepen en geperst glas, lampwork en swarovski crystal.

92.5 zilver
Het toegepaste metaal bestaat uit 92.5 zilver, in de volksmond "echt zilver". Staat het niet vermeld, dan is het geen zilver maar verzilverd of ander metaal. Zilver is voorzien van een stempeltje, waarmee een bewijs zichtbaar is dat het uit 92.5% puur zilver bestaat. Het overige deel wordt bijgemengd met een onedel hulpmetaal omdat het zilver anders te zacht zou zijn om te verwerken.
Er zijn edelsmeden die dat stempel niet aanbrengen en in goed vertrouwen werken, maar klanten geeft het zekerheid als ze dat stempeltje wel aantreffen.

Bali-zilver
Bali-zilver is zilver met een iets hoger zilvergehalte dan sterling zilver.
Ze zijn herkenbaar aan de mooie fijne handgemaakte vormen en hun exotische uiterlijk. Bali hoeft volgens de Balinese wet niet bestempeld te worden. Daar staat dus geen 9.25 stempel in, maar een kenner weet dat hij met zilver te maken heeft. Zilver blijft altijd mooi, bladdert nooit af zoals goedkoop metaal, kan zwart verkleuren en weer zijn glanzende kleur terugkrijgen als je het een poetsbeurt geeft.
In veel van mijn ybeat/ds-sieraden kun je balikralen terugvinden.

Sieraden van zilver hebben behalve hun mooie uiterlijk het voordeel, dat ze geen irritatie geven bij mensen met een nikkelallergie.
Iedereen kan het dus dragen. Tenzij je een zilverallergie hebt, maar dat is een zeer zeldzaam fenomeen.

Zoetwaterparels
Er bestaan verschillende categorieën sieraden, van exclusief en kostbaar tot trendy en goedkoop.
De sieraden die ik maak zijn van goede kwaliteit, mooie materialen en van elk stuk bestaat er maar één, dus je bent verzekerd van een unieke aankoop! 


TIPS

  • Behandel je sieraad met beleid, de onderdelen zijn van glas en een eigenschap
    van glas is schoonheid, maar ook... kans op breken. Bewaar het altijd op een veilige plaats.

  • Zilver blijft het langst mooi wanneer je het, als je het niet draagt, afgesloten van de lucht bewaart, bij voorbeeld in het plastic sealzakje waarin je het gekregen hebt of in een afgesloten kistje.

  • Sieraden zijn niet bestand tegen grondstoffen in parfums en eau de toilet. Hou daar rekening mee en spray dat lekkere luchtje nooit rechtstreeks op je sieraad, maar laat het op je huid eerst even drogen.


Heb je vragen?  mailnaar@ybeats.nl

 

©Ybeats 2010-2015  |  mailnaar@ybeats.nl